Saturday, December 14, 2013

Entah Kenapa .

Kadang kadang orang selalu tanya kenapa belog aku ni nama dia " AWAN SERABUT "

Ceritanya macamni , Nuha memang tak pandai edit blog , ada blog dari Darjah 2 , Darjah 3 . sekarang dah Darjah 5 . 
KLIK UNTUK TENGOK BLOG PERTAMA NUHA .
Harap-ii korang tak tengok la sebab buruk kot , dah la post merapu . Kira-ii dah matang la ni kan? 



Antara salah satu post merapu .

KLIK UNTUK KESERONOKAN . 

Ok , berbalik kepada ceritanya . Nuha ni ada berpuluh -ii blog . Lepastu ada 2 emel pulak tuh . Huh ,so , kalau buat blog baru , tak ingat dah blog blog lama ni . update ? mestilah tak . Kalau ada blog baru . Itu jelah yang Nuha guna . Kebanyakan blog Nuha guna Blogskin / Template , sebab kalu Nuha edit cam Blog Nuha yang Pertama tulah jadinya . Tapi sekarang Nuha dah pandai edit blog sendiri . Blog ni lah , Nuha edit sendiri tau . *bangga* .

Okeh, dah melepas sangat dah tajuk . So berbalik kepada kenapa nama blog ni "....". Sebanarnya masa tu Nuha tengah edit BLOG NI . . Cantik tak ? Of course la , suruh kawan edit . HAHA . So,terfikir la pulak nak edit sendiri . Kali ini azamnya kuat . Tiba - ii dapat idea RANDOM . Namanya Awan Serabut . Entah kenapa la pilih nama pelik jugak . Bagi Nuha , ianya kreatif XD . Ok dah la . Byee .

JEMPUT TENGOK BLOG NI . NOT MYN . MY BFF PUNYA .

Friday, December 6, 2013

Makcik O Makcik

Yolo ~
Nak kongki citer lawak nih 

"Ada sorang makcik datang ke sebuah kota besar untuk pertama kalinya

Dia check-in di sebuah hotel mewah dan seorang pelayan membawakan begnya menuju ke bilik yang makcik ni akan menginap.

Si Makcik mengikuti langkah-langkah pelayan itu dan ketika pelayan tersebut menutup pintu, makcik tu melihat ke sekeliling dan marah-marah kepada pelayan tersebut.

"Anak muda, aku mungkin tua dan kampungan, tapi tidak bererti aku ini bodoh! Aku membayar mahal untuk tinggal di hotel ini tapi bilik ini bukanlah bilik yang sesuai dengan bayaran itu! bilik ini begitu kecil, tidak ada kemudahan, tidak ada televisyen, bahkan tempat tidur pun tidak ada!"

"Makcik, ini adalah lift"

Makcik malu tersengih-Sengih.